Uskršnji zeka u svetlucavoj tegli

Ko kaže da se svetlucave tegle koriste samo za Novu godinu? Evo dokaza da izgledaju prelepo čak i za Uskrs. Veoma su lake za pravljenje, oduševićete se krajnjim rezultatom.

Prelepe tegle

Trebaće vam:

  • tegla (ili neka druga staklena posuda sa poklopcem)
  • destilovana voda (ili prokuvana i ohlađena voda)
  • glicerin
  • šljokice (malo krupnije)
  • lepak (vodootporan)
  • figura zeke

Trebaće vam

Pre korišćenja teglu operite i osušite. Zatim zalepite zeku na dno tegle. Gledajte da ga postavite na sredinu.

Kada se lepak osuši napunite teglu vodom do vrha. Potom dodajte nekoliko kapi glicerina ili jednu supenu kašiku, a onda ubacite i šljokice. Tako napunjenu teglu zatvrite poklopcem, a ako je potrebno (radi boljeg držanja) pričvrstite lepkom.

 Promućkajte par puta, kako bi se sve sjedinilo. Iii uživajte!

Slatka tegla

Dodatni saveti:

  • Ako izaberete neku neobičnu teglu, nesvakidašnjeg oblika, izgledaće još lepše.
  • Glicerin je gusto ulje koje daje tečnosti u tegli dodatnu gustinu i tako usporava šljokice da odmah padnu na dno. Može se kupiti u apoteci.
  • Poklopac morate dobro pričvrstiti, da ne bi iscurela tečnost. Ukoliko niste sigurni u jačinu poklopca, svakako ga zalepite za teglu.
  • Šljokice treba da budu krupne, jer ako su sitne one će plutati po površini i nećete dobiti dobar efekat.

Slatka tegla 2

Izvor: A Bubbly Life

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s